LLMobilfront


Underbara handgjorda tvålar från hela världen. 

 

Aleppotvål Aleppotvål

Aleppotvål,  ca 150-200 gr   58:-

Fin oliv- och lagerbladstvål som används som vanlig tvål.
Tvålen är stor så skär den gärna i mindre bitar. Blir inte mjuk och geggig, men lägg den gärna på en tvålkopp i trä som "luftar" den lite. Torkar inte ut huden, är vårdande och har antiseptiska (bra sådana) egenskaper i och med att den innehåller lagerbladsolja.
Prova att stryka på ren olivolja på huden, gå in i duschen, tvåla upp olivtvålen på tvättlapp eller borste, tvätta dig, skölj av med vatten.Huden blir ren, mjuk och behöver nästan
inte smörjas in.

Tvålarna är handgjorda i Aleppo av familjeföretag där varje tvål stämplas med
familjens egna sigill. 

Innehåll:
Olea europa, laurus nobile, aqua, sodium hydroxide.

 

Dalittvål Dalittvål

Dalittvål, 100 gr   70:-

6 olika handgjorda tvålar tillverkade av ett kvinnligt drivet företag i Kerala, Indien som jobbar för att utsatta kvinnor ska få anställning. Med fantastiska dofter är de här tvålarna gjorda endast av naturliga ingredienser och eteriska oljor. 

När du köper en tvål så stödjer du Dalit Goods Co. att fortsätta sitt arbete med att hjälpa och stödja gatubarn och Dalitbefolkningen i Indien. 

100% växtbaserade råvaror i de kokosbaserade tvålarna ger underbart krämiga, löddrande och vårdande tvålar som inte torkar ut huden.
Självklart är tvålarna inte testade på djur, inte miljö- eller hälsobelastande för vare sig tillverkare, konsument eller moder natur.

Blossom Scented 
En fruktig, blommig doft med lite mer tyngd doftsatt av Petitgrain, Bergamot och Patchouli. 

Curcuma Scented
Frisk, kryddig och fräsch doft med en unik blandning av Gurkmeja, Vetivert, Patchouli & Kryddnejlika.

Kewra Scented 
En söt doft av mysk, lite vanilj och trä från eteriska oljor som Kewra, Lavendel, Patchouli och Kryddnejlika. 

Rose Scented 
Doftsatt för att likna rosens söta, diskreta, mjuka men ändå lite kryddiga doft. Med eteriska oljor av bland annat Geranium, Vetivert,
Kanel och Ylang Ylang. En klassisk rosa rosdoft. 

Sandal Scented       
Tvålen startar en resa in i rökelse, trä och kåda, med en lång efterdoft.  Eteriska oljor av bland annat Cederträ och Vetivert.
 
Tulsi Scented 
Helig basilika med inslag av basilikans egna toner av mynta. 
Har man någon gång luktat på riktig Helig basilika, Tulsi, så känner man igen den här. Som en hink rent vatten, grön och fräsch.  


 


Moroccan Black Soap, 200 ml  110 :- 
 

Finns med dofterna 
Eucalyptus & Rosmarin, 
Petitgrain & Patchouli
Citrus


  Rosmarin & Eucalyptus:
ökar cirkulation i huden/muskler/lungor, ökar syresättning i kroppen och ger uppiggande effekt.
  Patchouli & Petitgrain:
för mental avslappning, muskel- avslappning, fysiskt lugnande, huduppstramande effekt, vätskedrivande och mot celluliter.
  Citrus som innehåller Citrongräs, Eucalyptus citriodora & Litsea cubeba:
ger en avslappnande effekt på sinnet, verkar uppstramande på huden,
vätskedrivande, mot celluliter. 


Moroccan Black Soap, även kallat Beldi, från Marocko är en växtbaserad produkt gjord på extrakt/olja från olivkärnor, olivolja, soda och vatten samt tillsatta eteriska oljor. Vår Moroccan Black Soap tillverkas för hand och skiljer sig alltid lite i färg, doft och konsistens.

Moroccan Black Soap har använts inom badkulturen i Marocko för sina rengörande och hudförnyande egenskapers skull. Tvålen tar bort döda hudceller, renar porer och oren hy som acne, ger huden förnyad lyster, verkar mjukgörande, verkar antiage på åldrad hud, i Marocko används den för att hjälpa solskadad och överpigmenterad hud, passar alla hudtyper och används över hela kroppen. Behöver vi säga att man blir lite beroende av tvålen och man fattar att detta blivit en mycket långlivad tvål inom Marockansk badkultur. We love it!

Användning: 
- Massera in Moroccan Black Soap ordentligt på varm blöt hud i duschen. Vi brukar massera in tvålen med en blöt sisalvante på blöt hud och skrubba så länge det går. Låt den sitta 3-10 minuter och massera sedan upp huden med den blöta Sisalvante en gång till. 
- Sätt på vattnet, gärna svalt, och skrubba än en gång från fötterna och hela vägen upp till halsen. Skölj nu av all tvål med svalt vatten noggrant.
- Alternativt så skrubbar du inte utan bara tvättar av tvålen och sedan tar du Kesevanten och skrubbar med. 

Bra att veta: 
- Moroccan Black Soap verkar mycket djuprengörande på huden och skall inte användas på små till medelstora barn.
   Där passar våra andra tvålar mycket bättre.
- Moroccan Black Soap används inom Hamamkulturen någon/några gånger i veckan enligt tidigare nämnd procedur och vi rekommenderar samma sak. 
- Undvik att få vatten i burken då det kan förkorta hållbarheten. 
- Tvålen håller cirka 6 månader från öppningsdatum. 
- Moroccan Black Soap löddrar inte speciellt mycket för att säga inte alls och så ska det vara.