LLMobilfront

   
   ekologisk hudvårdsutbildning
          Ny start februarir 2019
 
                                 


Ekologi & Ekologisk     
Orden är inget varumärke!

Varför kallar jag utbildningen för Ekologisk Hudvårdsterapeut?
Ordet ekologi betyder samspel och detta samspel sker i och mellan naturen, djuren och människan. När man har ett samspel med det goda och vackra i växtriket berikar det inte bara oss människor och vårt välmående, utan även djur och växter.
Att använda sig av härliga råvaror så som aprikoskärnolja, nyponfröolja, leror, lavendelblommor, äkta jasminolja, olivsmör, cypresshydrolat ger så mycket mer. Till dig, till alla!

Ekologisk hudvård och hudvårdsprodukter handlar om så mycket mer än bara märken och varumärken.
Det handlar om kunskap och respekt för natur, djur och människor. Det handlar om livsstil
och visdom. Detta och mycket mer vill jag lära er om.
L e n a

 

UTBILDNINGSDATUM  2019
14 - 17  Februari           Period 1
14 - 17  Mars                 Period 2
11 -14   April                 Period 3
16 - 19  Maj                   Period 4
13 - 16 Juni                   Period 5
15 - 18 Augusti             Period 6
12- 15  September        Period 7
10 - 13 Oktober             Period 8
7   - 10 November         Period 9
5  -   8  December         Period 10
                                                               
                                                                   

Torsdag till söndag
kl: 09.00 – cirka 16.15

                          
Kostnad
48 900 SEK. inkl moms.                                             
Inklusive anmälningavgift 1500 SEK. inkl. moms.                                          

5 olika betalningsalternativ finns och det är:

1. Betala 48 900 kronor upplagt på en faktura.      Faktura kommer i början av april.
2. Betala 24 450 kronor upplagt på två fakturor.    Fakturor kommer i början april & oktober.
3. Betala 12 225 kronor upplagt på fyra fakturor    Fakturor kommer i början av , april, juli, oktober & januari    2019.
4. Betala 5 000 kronor upplagt på tio fakturor, juli och december är fria från fakturor. Fakturor kommer i början av månad.
5. Betala 4 167 kronor upplagt på tolv fakturor en gång i månaden. Fakturor kommer i början av månad.ANMÄL DITT INTRESSE LÄNGRE NER PÅ SIDAN.

Lena Losciale;
Lärare och grundare av utbildningen Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut plus lite annat.

               
Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut

Tidigare kallad Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut, denna utbildning skapade och byggde jag upp själv på Axelsons Gymnastiska Institut med start 1995 och sedan 2013 driver jag den endast på min egen skola, Lena Losciales Ekoskola, på Birkagatan i Vasastan, Stockholm.


2-dagars kurs i Ekologisk Ansiktsbehandling på Axelsons Gymnastiska Institut som jag grundat och satt ihop men som jag nu lagt in som en del av vår ettåriga utbildning till Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut.

Diplomerad Aromapedagog
Diplomerad Aromaterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut sedan 1994 och sedan 2014 driver jag en uppdaterad och utvecklad utbildning, Diplomerad Aromapedagog, enbart på min egen skola Lena Losciales Ekoskola.

Övrigt om mitt yrkesliv:
Kliniskt arbete med samtliga ovan nämnda discipliner hel- och deltid sedan 1993 och framåt. Undervisat 1000- tals elever kontinuerligt i kurser och utbildningar inom ekologi, hudvård, örter, aromaterapi, livstil, meditationsarbete, samtalsmetodik med mycket mer.
Kliniskt arbete med samtalsterapi, guidade meditationer, handledning, drömarbete och personlig utveckling med individualterapi, grupper, par och företag kontinuerligt sedan 15 år.


I vår utbildning är du som elev det viktigaste. Det är ingen nyhet, så har det alltid varit.
Den första perioden sätter vi målet och visionen för vårt år tillsammans.
Min kunskap om botanik, huden, behandlingar och människor är stor och gedigen. Under mer än tjugo år har jag mött tusentals terapeuter, elever och kunder i olika sammanhang inom undervisning, konsultationer och behandlingar och det har givit mig erfarenhet.
Vad du får av mig under denna utbildning är min förvärvade kunskap inom allt detta. Jag delar mina erfarenheter och min passion för växtriket, eteriska oljor, plantbaserade råvaror, om människan och huden till dig så att du får redskap till ett nytt yrke och kanske en ny livsstil. 
Jag har arbetat och levt i denna värld i 25 år och skapat fram branschutbildningar, produktserier, coachat företag, utbildat elever, handlett terapeuter, föreläst, importerat råvaror och mycket annat. Fortfarande lika fascinerande och intressant, kan inte och vill inte sluta med detta. Det har blivit min livsstil.
Kanske blir det din.                             

L e n a

Utbildningsinformation

Studieplan för Diplomerad Ekologisk Hudterapeut
Läroplanen utvecklas och förbättras kontinuerligt. Den är elastisk och töjbar för att följa gruppen, uppdateras ständigt.

Period 1
Ekologi
Ekosystemen
Ekologisk fysiologi
Vitalvaror / Råvaror
Din hud och dess behov
Din personliga hudvårdsrutin och minimakeup
Hudvårdsfaser 1, 2 och 3

Ekologisk fysiologi
Ekologisk kunskap om förhållandet mellan människan, naturen och djuren är en stor, spännande och ansvarsfylld kunskap. Kunskap om hur det ekologiska samspelet avspeglar sig i människokroppen, naturen och djuren. Hur påverkas vattnets försurning människans vatten och tvärtom? Om jordens träd försvinner, hur mår då människans lungor? Kan mindre bra ämnen som verkar bioackumulerande lagras liknande i människa, djur och växter?
Ett stort område om hållbarhet, konsumtion, ekosystem och att människan ensam är den som kan skapa förändring.

Vitalvaror för invärtes hudvård
Som ekologisk hudvårdsterapeut vill vi arbeta lika mycket med den inre huden som den yttre. Vi lär oss om kroppens fysiologi och funktion, både skolmedicinskt och komplementärt för att förstå att allt hänger ihop. Maten vi äter, luften vi andas, allt vi dricker och petar i oss påverkar hela oss. Hur man kan komma till hälsa och välmående genom att lära sig om vital bra näring i mat, örter, kryddor, fetter och annat. Hur försurning, stress och livsstil hänger ihop med inre och yttre energi och hälsa. Hur vi människor kan må bättre i hud och kropp samtidigt som vi har en hållbar konsumtion som påverkar natur och djur i fortsatt positiv riktning.


Period 2 
Dermatologi
Huduttryck
Hår- och hårbottensbehandlingar

Dermatologi
Vi lär oss om huden på ett engagerat och upplysande sätt. Vi belyser och går igenom mer klassisk dermatologi och fysiologi och varvar det med en mer komplementär terapeutisk syn på huden. Vi öppnar upp för och tränar på att se mer än själva huden, hur man ser huden som en förlängning av hela människan som väsen. Vi lär oss läsa av huden, samtala om huden, ta anamnes, använda visuella, verbala och manuella tekniker.

Hudtillstånd/hudtyper/huduttryck
Huduttryck, hudtyper, hudsjukdomar, hudtillstånd kroniska som kortvariga. Dermatologi och
komplementär terapeutisk kunskap och erfarenhet varvas i detta segment. Vi ser och lär att i en hudtyp nns det ofta era olika tillstånd samtidigt. Det tar en livstid att lära sig förstå huden och här öppnar vi dörren till ett lärande som ser holistiskt på huden - allt hänger ihop.


Period 3
Organsystemen och dess funktion
Ansiktsdiagnostik / Face Reading
Näringslära / Skin Food
Kundkort och samtalsmetodik

Att läsa en hud för att förstå helheten i huden och hela människan. Vi lär oss om de olika organssystemens funktion och var de "sitter" i ansiktet. Vi lär om huden och näringen till huden, om näringslära som hjälper inifrån och ut. När vi förenar vår inre och yttre hud och vilken näring den behöver så förstår vi bättre att det vi ser i huden ofta handlar om inre hälsa.

Period 4
Liten Botanisk Ansiktsbehandling
Hudvårdsfaser i behandling
Minimakeup i behandling

Beröringens betydelse
Skin hunger - hudhunger, ett av västvärldens senaste problem. Huden svälter efter beröring. Beröringens betydelse i en sådan intim behandling som ansiktsbehandling är oerhört viktig. Hur berör vi rätt? Hur berör och använder jag mina händer i alla moment? Att lära sig medveten, fokuserad, empatisk och respektfull beröring som frisätter läkande hormon kräver något stort och vackert från den som berör. Vi lär oss om detta fantastiska under hela utbildningen i djupa underbara behandlingar.
Ekologiska Ansiktsbehandlingar
Djupverkande ansiktsbehandlingar med olika inriktningar och behandlingstekniker. Att inte klämma, hur man behandlar olika hudproblem med mycket mer.


Period 5
Phytoterapi
Repetition Liten Botanisk Ansiktsbehandling

Råvaror från växtriket
Eteriska oljor, fetter, vegetabiliska oljor, vaxer, hydrolater, leror, örter och mycket mer är fantastiska
råvaror från naturen. Vi lär oss om de enskilda ämnena både teoretiskt och praktiskt. Vad innehåller en ört, vad består en eterisk olja av, hur framställer man vegetabiliska oljor?
Vi lär oss hur man använder dem på hud, dosering, e ekt, kontraindikationer, kemi, doft, känsla och hållbarhet av dessa underbara hjälpare från vår generösa natur. Vi lär oss veckla ut våra sinnen och vi doftar, smörjer och känner för att förstå dessa na ämnen.
Hudvård, tillverkning & innehåll
För att kunna hjälpa med råvaror och produkter så lär vi här om olika ingredienser både från rena råvaror och i produkter. Vad är en emulgator, ett konserveringsmedel och syntetiska doftgivare i olika produkter - både "vanliga" som ekologiska. Vi lär oss dosering, e ekt, kontraindikationer, kemi och hur man tillverkar helt "rena" produkter utan några onödiga tillsatser. 


Period 6
Phytoterapi
Ekologisk Hudvårdstillverkning
Råvaror från köket

Ekologisk Hudvårdstillverkning
Tillverkning av produkter inom rengöring, peeling, masker, oljor, krämer, salvor, balsam och foundations. Allt utan onödiga tillsatser och krångel.
Ännu mer okomplicerat och roligt blir det när vi provar rena råvaror från köket, sätter ihop dem och provar hur de känns på huden.


Period 7
Stora Botaniska Ansiktsbehandlingen
Energitryck
Lymfstrykningar
Minimakeup

Vi bygger på den Lilla Botaniska Ansiktsbehandlingen med fler moment. Vi kommer djupare in, lossar på spänningar, hjälper huden, musklerna och hela människan att återhämta sig, slappna av på djupet och få nästan som en liten "facelift".

Period 8
Botanisk Ryggbehandling
Botanisk Cellulit- och Cirkulationsmassage - Djupvävnadsmassage med eteriska oljor.
Repetition Stora Botaniska Ansiktsbehandlingen

Botanisk Ryggbehandling
En djuprengörande behandling med Black Soap, skrubb, örtkompresser, massage. 
Botanisk Djupvävnadsmassage.
En massageteknik som kan användas över hela kroppen i del- eller helmassager som cellulitmassage,
ryggmassage, magmassage osv. Den kan vara djup och kraftfull eller mjuk och långsam. Kundens behov och terapeutens händer bestämmer


Period 9
Botanisk Manikyr & Pedikyr med miljövänligt nagellack.
Vaxning
Repetition av behandlingar 
Visionsarbete
Föreläsningsteknik & hur man håller en Workshop

Härliga behandlinga av händer och fötter med ört- eller Black Soap bad, skrubba med sisalvante, sockerskrubb, massage med sköna oljor. Du lär dig lacka tånaglar med miljövänligt nagellack.
Sockervaxning som är hudvänlig, lätt att tvätta bort och som du kan koka själv. 

Vi lär oss om hur man håller en föreläsning, bygger upp en workshop och hur man kan börja tänka visionärt med botanisk hudvård.

Period 10
Makeup
Ekologisk  makeup av frans- och bryn
Funktionell botanisk hud- och makeup i praktiken

Vi lär ut om makeup som tar fram din skönhet och är terapeutisk samtidigt. Vi lär oss grunderna i makeup, färglära, hur man sätter ihop pigment med råvaror för att enkelt skapa fetare smink. Makeup som hjälper vid hudbesvär, känsligheter och problem. Vi lär ut hur man lägger en vardagsmakeup, hur man tänker vid olika dermatologiska besvär, hur vi både skyddar, vårdar och hjälper huden med en bra hudvård och makeup.

  

Allmänt om utbildningen
1:årig deltidsutbildning på cirka 320 lärarhandledda timmar plus egna studier hemma.
Utbildningen är upplagd på 10 studietillfällen med start torsdag morgon och avslut söndag eftermiddag.
Fria utbildningsmånader är juli och december.

Våra klasser hålls i små grupper på cirka 4 - 8 elever.  

Utbildningen är godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, KY.                                

Utbildningen hålls på Lena Losciales skola.
Skola & butik finns på Birkagatan 19 i Vasastan, Stockholm.Utbildningens Upplägg
Utbildningen är upplagd så att eleven får teoretiska och praktiska kunskaper varvat på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Elevens mål och vision med utbildningen är mycket viktig och tas hänsyn till som en del av undervisningen,därav de små grupperna.
En skola som denna värderar elevens egna engagemang, nedlagda tid och personliga utveckling högre än prov och läxor.
Här ska man lära för livet!
Personligt intag med en dialog mellan elev och lärare är en förutsättning för att denna typ av undervisning ska fungera.

Kurslitteratur & produkter
Litteratur ingår samt allt annat material som används under utbildningen på skolan. PLUS personligt utvalda produkter till varje elev vid period 1.
Förkunskaper
Inga.
Diplomering
Diplomering sker efter genomförd utbildning med genomförda praktiska och teroretiska moment samt att eleven haft tillräcklig närvaro och fullgjort sig utbildningen.
Anmälan & betalning
Anmäl ditt intresse på länken under Utbildningar eller den längst ner på sidan. 
Vi skickar bekräftelse via mail och bokar gärna in ett samtal eller maildialog för att kunna svara på eventuella frågor och funderingar.

Vid bindande anmälan skickas en faktura på 1 500 kr till dig, som sen dras av på resterande utbildningskostnad.
Därefter kommer ett kompendium hemskickat till dig.
Vi fakturerar privatpersoner och företag.
Utbildningsplats      

Botany for All & Lena Losciales skola  
Birkagatan 19                                                                                                   

Vasastan, Stockholm
                                                                                                                                                                                               

Huvudlärare
Lena Losciale  

Lärare
Maria Bonett                   

Makeuplärare

Catherine Dichy