Botanisk Hudvård Workshop   

Lördag 3 mars 2018


Kom till en inspirerande, rolig och lärorik dag om hur du går från ”vanlig” hudvård till ekologisk botanisk hudvård. Du får lära hur du ger din hud en helt giftfri hudvårdsrutin som passar dig och din hud allra bäst och hur du blandar och skapar fram den själv. 
Vi doftar, provar oljor, känner på hydrolater och får uppleva den finaste botaniska hudvården så avskalad, ren och oprocessad som den kan bli.
Hudvård som är bra för dig och planeten. Kunskapen får du av Lena Losciale som arbetat, levt och undervisat om detta i snart 30 år. Hennes passion för botanik, växter, det gröna sköna livet lyser igenom allt och speciellt i hudvård och skönhet.

Teoretisk förmiddag:
Hur fungerar din hud och vad behöver den för rengöring, vård och skydd.
Kom och lär om skillnaderna på rengöring, vård och skydd och vilka råvaror som passar dessa olika faser.
Lena lär oss även hur man rengör, vårdar och skyddar sin hud maximalt. Det är en viss skillnad på botanisk hudvård med enbart råvaror och färdiga krämer och lotions. En spännande skillnad som ger fina ringar på vattnet både på vår hud och på vår ekologiska gröna sköna livsstil.
Vi lär oss om växtoljor, eteriska oljor, hydrolater, leror, växtsmör, örter och mineral makeup och vilken roll de spelar i bra botanisk hudvård.

Praktisk eftermiddag:
Nu ska vi praktiskt använda örter, rengöringsolja, vårdande ansiktsolja, hydrolat och ansiktsmask samt skyddande ansiktsbalm. 
Lena kokar och blandar tillsammans med deltagarna fina produkter till var och en samtidigt som hon lär ut detta underbara hantverk. Råvaror väljs ut för din huds allra bästa och du får praktisk kunskap om hur du ska använda dem. Vi tittar även lite på hur man kan använda mineral makeup som vård och skydd till ansiktshuden.

Vad du får med dig hem:
Du går hem med väldoftande botaniska hudvårdsprodukter utvalda och skapade för just din hud. 
Du får även med dig Botany for All:s miniguider om alla våra råvaror och produkter samt kompendium om huden, hudvård och recept.


Kostnad:      1 500:-
Anmälan:     Anmäl dig på "Anmälan" under fliken Botanisk skola. 
                    Anmälan är bindande och vi skickar ut faktura på avgiften.
                    Vid uteblivet kursdeltagande återbetalas avgiften endast mot
                    giltigt intyg.
Tid:             10 - 16
Lärare:        Lena Losciale
Lokal:          Birkagatan 19
Övrigt:        Kaffe och te finns i vårt kök. Lunchställen finns det gott om 
                    runtikring. 


Varmt välkommen med din anmälan. Jag ser framemot en härlig, kreativ och doftande lördag med dig!

Lena