LLMobilfront


FULLSATT!
Aroma Parfym Workshop  
Nyinsatt datum söndag 30 september 2018
med 
Lena Losciale.

 


        Parfym - att kommunicera via doft, att förstärka sin personlighet via doften, att uttrycka sitt humör/jag/väsen via doften. Att bli sin egen parfymör är spännande och utvecklande för först lär vi känna dofter i eteriska oljor för deras egen skull och för att sedan dofta och komponera ihop dem till vackra doftackord i en parfym. En unik parfym till en unik person. 
        Det är vad du kan lära dig denna dag. Att skapa egna väldoftande parfymer från eteriska oljor, absoluter, resinoider och citrusoljor.

Aroma Parfymdagen ser ut så här:
Jag kommer att gå igenom olika noter och ackord hos eteriska oljor för att ge ”parfymören” en uppfattning om vad de står för och hur de påverkar doften i en parfym. Vi kommer att dofta igenom olika grupper som blommiga, citrus, kryddiga osv. för att få en uppfattning om vart vi är på väg när det gäller vår doftpreferens. 

Jag kommer praktiskt gå igenom och demonstrera hur man kan ”sätta ihop” dofter i luften för att få en förståelse hur de kan bete sig i en blandning.
Hydrolater är en underbar bärare av eteriska oljor och de påverkar även doften så vi kommer att dofta och bekanta oss med dem.

Under sommaren kommer jag att sätta ”Parfym Tinkturer” av väldoftande växter i alkohol. Dem kan man använda som en doftande alkoholbas i en lite tyngre och intensivare parfym om man vill. Själva tinkturen brukar ha en egen växtdoft som är väldigt spännande som komponent i parfymen. 

Tillsammans kommer vi att till var och en skapa fram en intensiv parfym, ett lättare parfymspray och en bivaxlotion med en eller flera macerationer som jag har med mig från min trädgård. En maceration är en bas av växtolja där man lägger doftande och hudvårdande växter i som Lavendel, Älgört, Rölleka, Gran & Tallskott bland annat. 
            
Välkommen ska du vara!    
Lena 


Anmälan:        Du betalar 1000 kr i anmälningsavgift och har då en plats. 
                       Innan kursstart skickas en faktura ut på resterande summa.  
                       Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.                      
Kostnad:         2 000:- 
Tid:                 9  - 16
Lärare:           Lena Losciale
Lokal:             Birkagatan 19, Vasastan Stockholm
Övrigt:            Kaffe och te finns i vårt kök. Lunchställen finns det gott om 
                       runtikring.