LLMobilfront

Tinkturer

Örter, kryddor och växter som utvunnits i alkohol kallas för tinkturer och håller väldigt länge tack vare alkoholen.Tinkturer håller sig terapeutiska i många år, små doser ger bra effekt, de är lätta att ta med sig, kommer snabbt ut i kroppen genom alkoholen, vissa ämnen i växter löser sig enbart i alkohol, en tinktur innehåller många verksamma ämnen som är användbara på många olika sätt. 

Rent näringsmässigt så finns det dåligt med vitaminer och andra näringsämnen i tinkturer. Vill man ha effekten men inte alkoholen så tar man tinktur i hett vatten, rör om och låter alkoholen dunsta och dricker sedan "örtvattnet".

Tinkturer kan tas rent i munnen, i lite vatten, juice eller annan dryck.
Våra tinkturer är milda med lägre alkoholhalt, cirka 20-25%, som ger en mjukt terapeutisk effekt utan biverkningar. 

 

Cleansertinktur  100 ml    120:-
Silybum marianum, glycyrrhiza glabra, arcticum lappa, taraxacum officinalis, verbena officinalis

Innehåll: Mariatistel, lakritsrot, stor kardborre, maskrosrot & blad, järnört/läkeverbena i alkohol

Dosering: 15 droppar, 2 ggr/dag i 1-3 månader, ½ dos till barn.

Egenskaper:
Den här fantastiska blandningen av örter och växter är en holistisk blandning som stärker, skyddar och tar hand om leverns och njurarnas funktioner. Växterna stärker, stödjer och bygger upp leverns och njurarnas arbete i att konstant ta hand om fett- och vattenlösliga ämnen som kommer in i våra kroppar.

Tinkturen minskar stress i levern och njurarna, verkar milt vätskedrivande utan att driva ut viktiga mineraler i kroppen. Bra att ta vid hudproblem, mask, parasiter, bakterier, virus, till all stress som kommer från livet, maten, mediciner, droger, hormoner osv. Arbetar milt och försiktigt i kroppen, stärker, stödjer och bygger upp kroppens viktiga reningsfunktioner, avgiftar utan att skapa obehag, "kör ut" ämnen, mikroorganismer och annat som inte ska finnas i våra kroppar.

 

Echinaceatinktur  100 ml   120:-
Echinacea purpurea angustifolia / röd rubeckia

Innehåll: Roten av echinacea utdragen i alkohol

Dosering: 15 droppar, 2 ggr/dag i 1-3 månader. ½ dos till barn. Därefter uppehåll i 3-6 månader.

Egenskaper:
Echinacea anses stimulera, förstärka och aktivera immunförsvaret och kroppens produktion av vita och röda blodkroppar. Echinacea arbetar genom att ge energi till immunförsvarscellerna och få mer aktivitet i cellfunktionerna. Effekten rent allmänt blir att genom ett stärkt immunförsvar får man snabbare återhämtning efter sjukdom, infektioner och virus. Är bra vid svampproblem i kroppen och huden, efter antibiotika behandling (lägg då gärna till probiotika). En kur echinacea stärker immunförsvaret, minskar candida albicans och andra svampproblem i och på kroppen, reglerar blodsockret, kan hjälpa vid acne och hudproblem som rosacea, eksem, psoriasis och liknande. Bra som kur vid besvärliga virus- och bakterieangrepp.

 

Johannesörttinktur  100 ml    130:-
Hypericum perforatum

Innehåll: Blommor av johannesört utdragen i alkohol

Dosering: 15 droppar, 2 - 5 ggr/dag i flera månader. ½ dos till barn.

Egenskaper:
Johannesörten är växtrikets egen nervmedicin. Den har en lugnande, stärkande, rogivande effekt på nerver och känslor. Johannesörten har även använts vid sömnproblem och insomningsproblem med fin effekt.
Johannesörten verkar även positivt vid nervsmärta, ischias, muskelsmärta, bältros, munsår, vattkoppor med mera då den har antivirala och smärtstillande egenskaper.

 

Mariatistelstinktur  100 ml    120:-
Silybum marianum

Innehåll: Mariatistelfrön i alkohol

Dosering: 15 droppar, 2 – 6 ggr/dag, ½ dos till barn. Kan intas under långa perioder.

Egenskaper:
Mjölktistel är örten, växten som man tar när levern behöver ny energi. Att ta en lång kur på flera flera månader med mariatistel vid hormoniella problem och obalanser, kroniska hudproblem, vid medicinering, när man ska sluta röka osv. är mycket stödjande för kroppen allmänna hälsa. Den kan användas tillsammans med Cleanser för en komplett "utdrivning och avgiftning" i kroppens vävnader och organ. Mariatistel tinktur hjälper även när man "slarvat" med processad mat och dryck som innehåller kemikalier, tillsatser, färg-ämnen, transfetter, syntetiska ämnen och liknande. Bra vid gallproblem, matspjälkningsproblem och vid högt intag av leverbelastande ämnen som alkohol, mediciner, droger, tillsatser i cigaretter osv.

Älgörtstinktur  100 ml   120:-
Filipendula ulmaria

Innehåll: Älgörtsblommor i alkohol

Dosering: 15 droppar, 2 – 6 ggr/dag, ½ dos till barn. Kan intas under långa perioder.

Egenskaper:
Här är en ört som är riktigt bra vid halsbränna, gaser i magen, orolig mage, magkatarr, gastritis, magsår, uppkördhet, rapningar och allt som hör magsäcken till. Fungerar även tillfredställande som febersänkande ört, mot huvudvärk, migrän och spänningshuvudvärk både som behandlande och förebyggande medel.

Innehåller växtbaserade ämnen som påminner om salicylsyra men tål att provas även för de som är känsliga för denna syra.