LLMobilfront


            l i m i t e d    e d i t i o n
                     f a c e   b a l m
 


 

Hudvård som hantverk. 

Våra Limited Edition Face Balms  -  botaniska skapelser direkt från växtriket till dig.


Vi handplockar våra vilda & odlade växter när de är i full blom och har som mest kraft och doft. Vi lägger dem i växtoljor och fyller på med nya örter & blommor tills säsongen är slut. De växtmättade oljorna får vila ute i vår trädgård, alltsomoftast under vårt körsbärsträd. Oljorna silas från växtdelarna och tappas upp på flaskor, dags att vila igen för att till sist blandas ihop med bivax och eteriska oljor.  Allt detta sker för hand i liten skala.
Vissa växter odlar vi på gården, andra plockar vi i vår vilda natur. Naturen bestämmer vilka växter som kan skördas till våra balsam. 
Du använder ditt Face Balm bäst genom att ta en liten klick balm i handflatan, spraya ett pump eller två med en Hydrolat , värm ihop dessa i handflatan, massera in över ett rent ansikte, hals och dekolletage. Ta inte för mycket Face Balm, ta hellre flera gånger och låt balsamet gå in i huden. 
 

Geranium Rich Face Balm  17 ml      105:-
När man skördar den, hos oss, krukodlade geraniumen så doftar det så man vill svimma av lycka. Väldoftande blad och blommor läggs i Olivolja för att sedan bli ett Rich Face Balm med riktigt krut för grå och glåmig hud. Geranium Face Balm har eterisk olja av Geranium och några droppar äkta Ros Absolut. Mer vårdande, stärkande och en klockren spark i huden går det inte att få. Rosig hy med lyster är vad detta balsam vill ge huden som sitter på en person beredd på att arbeta in den varje kväll i en ordentlig massage på väl rengjord hud. OK! Inget fusk här, massera från dekolletage, hals och ansikte i djupa uppåtgående cirklar med fingerblommorna i minst några minuter tills huden nästan absorberat allt balsam. 
Innehåller: Geranium, olivolja, bivax & eteriska oljor.


 

Lavender Face Balm           17 ml   105:-
Latinets Lavare betyder att tvätta rent, att rena och lugna som svalt vatten. Lavendelns svala men intensivt lilablå färg, den rena, krispiga och söta doften har genom historien givit Lavendeln rykte att vara just lugnande, rogivande, läkande. Lavender Face Balm, utan att behöva kunna latin, kan beskrivas precis likadant. Lavender Face Balm lugnar, stillar, lindrar och läker utan att bli för snabb och aktiv. Passar alla åldrar, hudar och näsor. Doften i denna lilla burk är otrolig. Som ett blommande lavendelfält! Borde finnas i varje badrum. 
Innehåller: Lavendel, olivolja, bivax & eteriska oljor.
 

Meadow Face Balm           17 ml     105:-
Meadowsweet heter Älgört på svenska. Meadow betyder äng och det tyckte vi var så vackert så det fick balsamet heta. Älgört har fina lugnande egenskaper på huden som ört samtidigt som den verkar renande, sammandragande och stärkande. Vi ville skapa ett balsam som kunde användas av alla. Balsamet är lätt och smidigt, går lätt in och känns krämigt men inte fett. Det passar både den torra och lite känsliga huden men även hud som har tendens till pormaskar och orenheter, finnar, acne och liknande. Den doftar ljuvligt av vårdande eteriska oljor som passar perfekt ihop med Älgörtens egna fina egenskaper
Innehåller: Älgört, solrosolja, meadowfoamolja, bivax & eteriska oljor


 

Pine Face Balm                      17 ml   105:-
Handplockade små fräscha och friska tall- och granskott som varsamt lagts i Olivolja för att dra i några månader under vårt körsbärsträd.  Ett mjukt men friskt & grönt trädoftande vårdande balsam. Det här balsamet passar den som gillar doften och känslan av skog, kåda, frisk luft. Just Pine Face Balm ger en skön energi i huden, drar samman porer, känns fuktgivande, syresätter huden och ger en pigg känsla i både hud och näsa. 
När man varsamt masserar in balsamet på huden är det som att gå en skogspromenad i badrummet. 
Innehåller: Tall, gran, olivolja, bivax &eteriska oljor 

Red Clover Rich Face Balm   17 ml    105:-
Red Clover Rich Face Balm är ett mer närande och lite fetare balsam. 
Doften av Red Clover Rich Face Balm är som att stoppa näsan i en bukett med rödklöver. Frisk, fruktig, bubblig, söt rödklöver som förenats med en trio av fantastiska Absoluter  som Ylang Ylang, Geranium och Lavendel. Rödklöver har vi plockat och njutit av i många många år. Den gör huden så fin och mjuk, verkar fuktgivande på djupet, ger huden maximal näring och vård, åldrad hy får lyster och jag vet inte vad….. Prova!                                    Innehåller: Rödklöver, olivolja, bivax & eteriska oljor.. 

Yarrow Face Balm                  17 ml   105:-
Yarrow/Röllekan är bra på att hjälpa och rena hud med finnar, acne, pormaskar, mycket talgproduktion och blandhuden. Blommor av rölleka som fått dra i Olivolja är en perfekt kombination, stärkt med eteriska oljor av bl.a. Myrten & Neroli, till hud som är i obalans men även till hud med inflammationer vilket är fallet om man har finnar, acne. Varva gärna Yarrow med Meadow vid oren och fet hy för bästa resultat.  
Yarrow Face Balm är även fin till irriterad hud, eksem, ytliga blodkärl, efter rakning med mycket mera.
Man tar lite balsam i handflatan, sprayar in lite Eucalyptus-, Lagerblad- eller Apelsinblomshydrolat, masserar ihop dessa i handen och arbetar in över väl rengjord hud. Ta inte för mycket balsam utan arbeta hellre in lite i taget om huden känns torr.                                                       Innehåller: Rölleka, olivolja, bivax & eteriska oljor.


 

St: Johns Wort Face Balm         17 ml  170:-
Ett lyxigt, vårdande och närande balsam för den trötta, åldrade huden som upplevt många soliga, snöiga, blåsiga,härliga dagar och syndiga sena nätter. Otrolig doft, lite dyrare innehåll, men vilket balsam! 
Handplockade blommor under en längre tid, juli fram till oktober, får dra utomhus i Olivolja för att sedan beredas till detta lyxiga balsam med äkta Jasmin absolut och andra reparerande eteriska oljor i.
Ett antiagebalsam kan man tro, och det stämmer, men detta lilla balsam passar alla och då speciellt er som älskar doften av jasmin och gröna örter.  Om St. Johns Wort Face Balm ska ge en effekt så får man arbeta in den ordentligt på kvällen på rengjord lite fuktig hud. Inte för mycket och inte för lite, St. Johns Wort Face Balm ska gå in i huden och inte lägga sig på kudden!
Innehåller: Johannesört, olivolja, bivax, eteriska oljor
.