LLMobilfront

Turkisk & marockansk badkultur

Med glädje och stolthet bjuder vi in hundraåriga badkulturer från Orienten och Nordafrika genom Moroccan Black Soap, Hamamhanddukar i Bambu, Linne & Bomull, Sisalvantar, Kesevantar, Badskumpåsar och andra spännande produkter.


 

Peelingvantar/ Skrubbvantar       58:-

Välj mellan 
- Grovt stickad sisalvante                                       
- Mjukt stickad sisalvante med frottesida   Vi älskar våra Sisalvantar & vår underbara Kesevante! 
Om ni bara visste hur bra och skönt det är att regelbundet torrborsta eller blötskrubba sig med våra fina peelingvantar för att göra huden mjuk, stärka lymfsystemet, förebygga celluliter och slippa torr hud så skulle ni alla göra det!
                                                         
Sisal kommer från agaveplantans stora fiberrika blad som växer i Centralamerika. Den har sedan många hundra år använts till att tillverka rep, snören, garn, mattor och nu i modern tid skrubbvantar. Idag odlar man agaveplantan i östra Afrika och där sker den största produktionen av sisalprodukter. Sisal är en naturfiber som är vänlig både mot miljön och mot kroppen. När sisalvantarna gjort sitt så slänger man dem i komposterbart material eller eldar upp dem. 

Användning:                                                                                                                                    
Våra vantar används med fördel till torrborstning eller som skrubbvante i duschen. Torrborstning: börja borsta under ena foten och upp över benet till rumpan i cirklande djupa men inte för hårda rörelser. Upprepa på andra foten/benet. Borsta rumpan, magen och sedan ena handen upp till axeln och sedan andra handen/armen. Avsluta med att borsta runt brösten / bröstkorgen och halsen. 

Bra att veta: 
- För optimalt doftande och behandlande effekt kan två till tre droppar ren eterisk olja droppas på skrubbvanten. 
- Vi rekommenderar vår Lavender, Eucalyptus, Frankincense, Rosmary, Geranium, Lagerblad eller Cypress som alternativ.
   Välj en eller två  av våra eteriska oljor till din doftande torrborstning, max 2-3 droppar. 
- Ha din egen personliga skrubbvante, damma av den i frisk luft då och då, unna dig en ny vante varje halvår så huden och
   vanten hålls fräscha. 
- Vanten kan tvättas i 40 grader men kan förlora form och skrubbeffekt efter många tvättar.

        

BodyKese glove      60:-

Vår Kesevante är gjord av råsilke och har använts i Turkiska bad som en del av Hamamkulturen. Kesevanten är utformad för att användas efter noggrann tvätt av huden. I Turkiet används Kesen för att ta bort döda hudceller, öka cirkulationen, rena hudens porer, göra huden mjuk och elastisk, förebygga orenheter, förebygga och hjälpa vid celluliter och minska på spänningar i kroppen genom den ökade cirkulationen. 

Användning:
- Börja med att tvätta Kesevanten i hett vatten och mycket olivtvål, skölj ur vanten   ordentligt. Häng upp och torka tills användning.
- Ta en varm dusch eller varmt bad och tvätta dig noggrant med Aleppo olivtvål, Moroccan Black Soap. Eller varför inte en underbart doftande Dalittvål eller en av våra tvålar från Nablus. 

 OBS! Inte med syntetiska/petrokemiska tvålar, duscholjor eller annat. Skölj av huden noga med varmt vatten. Huden ska kännas varm och mjuk efter rengöringen.

- Blöt Kesevanten i varmt vatten. Den krymper lite och blir grövre i sin struktur.
- Massera nu med Kesevanten från fötter upp över kroppen till huvudet med djupa kraftfulla cirkulerande drag. Var en stund
   på varje område och arbeta noga igenom.
   OBS! Använd inte någon tvål, olja, kräm eller liknanden på Kesevanten. Se till att huden verkligen är utan någon produkt
   innan Kesepeelingen.
- Tvätta ur Kesevanten med olivtvål, skölj noga och häng upp på tork. Den kan tvättas i 40 grader.
   Inget sköljmedel och ingen torktumling.

Bra att veta:
- BodyKese glove är en personlig vante och skall inte delas med andra.
- Peela med vanten en gång i veckan och då gärna i kombination med Black Soap.
- Vid celluliter, vätskeansamlingar och cirkulationsbesvär så kan Kesevanten användas flera gånger i veckan på utsatt område med lättare
strykningar och inte så lång massage. Använd gärna en produkt, kroppsolja, med eteriska oljor efter behandling för djupare effekt.


 

FaceKese glove 3 st 90:- 
Kesevante för ansiktet.

Fungerar och används på samma sätt som Bodykese glove för kroppen.

- Rengör huden ordentligt med tvål, Aleppo eller Nablustvål exempelvis och skölj noga av med varmt vatten.

- Blöt sedan Kesevanten i varmt vatten och arbeta med små cirkulerande rörelser uppåt.

- Skölj huden med svalt vatten och återfukta med hydrolat och en ansiktsolja eller facebalm.

- Facekese glove är en personlig vante och skall inte delas med andra. 

- Tvätta ur kesevanten med olivtvål, skölj noga och häng på tork efter användning. Dem kan tvättas i 40 grader. Inget sköljmedel och ingen torktumling. 

Tvålskumpåse        60:-

Tvålskumspåse, Foam Bag eller Kopuk Torbasi som är det riktiga och traditionella namnet på denna Turkiska tygpåse gjord i tunnaste bomullsmuslin. Påsen ska doppas i varmt olivtvålvatten så vi brukar riva lite av vår Aleppotvål på den finaste delen av ett rivjärn, sen löser vi upp den med lite hett vatten, vispar ihop till ett lödder och häller på mer varmt men inte hett vatten. Så doppar vi  påsen i tvålvattnet, håller vi ihop den öppna änden och börjar pumpa påsen i luften för att skapa en helt makalöst skum som man sen använder som lödder i ett badkar, som tvålödder i en skumdusch, i bastun eller liknande.

Aktivera till massor med skum genom att doppa påsen i olivvattnet. Skitkul!

Som sagt, ett helkul, miljösmart och hudvänligt alternativ för alla bubbelbadsälskare. Vuxna som barn! Stryk på lite olivolja på huden innan skumäventyret så håller sig huden mjuk och len men blir ändå ren. Tänk vad klatschigt, det rimmade!