LLMobilfront

Botanisk Aromautbildning 2016
 

En utbildning byggd på kunskap, erfarenhet & stor känsla för eteriska oljor,
botanik, hydrolater & dofter. Endast en utbildning 2017 med start i februari.

 

Lena Losciale
Lärare och grundare av utbildningen Diplomerad Botanisk Aromapedagog


Jag är grundare och skapare av följande utbildningar  & kurser                
Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut
Tidigare kallad Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut, skapade och byggde jag upp själv på Axelsons Gymnastiska Institut med start 1995 och sedan 2013 driver jag den på min egen skola, Lena Losciales Ekoskola, på Birkagatan i Vasastan, Stockholm.

2-dagars kurs i Ekologisk Ansiktsbehandling på Axelsons Gymnastiska Institut som jag grundat och satt ihop men som jag nu lagt in som en del av vår ettåriga utbildning till Diplomerad Ekologisk Hudvårdsterapeut.

Diplomerad Botanisk Aromapedagog
Diplomerad Aromaterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut sedan 1994 och sedan 2014 driver jag en uppdaterad och utvecklad utbildning, Diplomerad Aromapedagog, på min egen skola Lena Losciales Ekoskola.

Diplomerad Guidad Meditationspedagog
Startad 2011 i min egen regi och skall återupptas på Ekoskolan i Birkastan under 2016.

Övrigt om mitt yrkesliv:
Kliniskt arbete med samtliga ovan nämnda discipliner hel- och deltid sedan 1993 och framåt. Undervisat 1000- tals elever kontinuerligt i kurser och utbildningar inom ekologi, hudvård, örter, aromaterapi, livstil, meditationsarbete, samtalsmetodik med mycket mer.
Kliniskt arbete med samtalsterapi, guidade meditationer, handledning, drömarbete och personlig utveckling med individualterapi, grupper, par och företag kontinuerligt sedan 15 år.​Utbildningen till Botanisk Aromapedagog:
Jag går här djupare än i någon aromautbildning jag hållit tidigare. Jag vill lära ut om de eteriska oljorna
utifrån människans psykologi, biologi, beteende och livsstil idag. Jag vill lära dig hur du lever med eteriska oljor nu och för alltid.
Det kommer handla om hjärnan, om hur biologiska funktioner påverkar och styr oss människor. Hur vi integrerar och aktiverar eteriska oljor på ett enkelt, smart och modernt sätt för att möta, hjälpa och hela dagens människa.  Den eteriska oljan som påverkar dig, fysiskt eller mentalt, kan avslöja mycket om dig och hur du mår. 
Det är det jag vill lära ut nu. Jag har av eget intresse blivit mer specialiserad på det här området, om de förutsättningar som vi människor har till förändring och läkning, och det finns massor att lära och lära ut!
Så nu handlar det om att vi ska förstå och hantera de eteriska oljorna på ett nytt sätt och med en ny fräsch inställning.

Det är Botanisk Aroma idag 2016. 


Lena

Lite inspirerande läsning om utbildningen.

I slutet av maj 2015 blev den första gruppen Botaniska Aromapedagoger klara. Ett spännande år är över. Fina elever har blivit pedagoger och kollegor.  Jag känner att jag vill summera och dela detta vårt första år tillsammans:

Period 1: Botanik, Botanik, Botanik
Jag skickade hem ett kompendium innan start så alla fick smaka på vad som skulle komma. 
Denna första period skulle botanik stå i centrum. Botanisk aromaterapi..... 
Växternas familjer, släkten och arter gicks igenom för att ur detta vaska fram de eteriska oljornas bakgrund och tillhörighet. Intressant vinkling, ger många tankar och känslor.
Vi tittade på 15-20 familjer, släkter och oljor som fanns där. Pusslade ihop vilka som var nära besläktade och även delade vissa gemensamma egenskaper. Vi lärde om latin, topp/mellan/bas, om många eteriska oljors historia, egenskaper och effekter på kroppen och psyket. Den första perioden är själva grunden inom hela begreppet aromaterapi. Botanik är kul! We love it!!

Period 2: Den biologiska människan, hjärnan och doftsinnet!
Innan vi träffades igen så skickades repetionsfrågor och instuderingsfrågor hem. Helt valfritt under året kan varje elev välja att svara på dessa för att sedan få återkoppling och feedback efter ett tag från mig. Det finns inga prov på den här utbildningen utan allt läggs på en nivå som eleven väljer själv.
Nu skulle vi lära om människan, om vår hjärna och hur den fungerar rent biologiskt och hur den reagerar på dofter och lagrar minnen och erfarenheter kopplat till doften. Vi lärde oss att dissekera och dela på vetenskaplig, alternativ och vardaglig osynlig tradition. Vilken skillnad det är på metoder och terapier, hur vi kan använda de eteriska oljorna på många olika sätt. Vi inhalerade, ångade, doftade, skapade och valde personliga blandningar för oss själva utifrån vår hjärna och vårt doftsinne. Fler eteriska oljor gicks igenom och vi väver ihop en doftande värld från morgon till kväll. Här var fokus på hjärnan och vad vi behövde hjälp med för att uppnå en hjärnbalans via doften.

Period 3: Fysisk aromaterapi med inriktning på fysisk ohälsa och fysiska obehag.
Nu skickade jag hem kundkort, korsschema, sjukdomslära, kontraindikationer och fler metoder att ta del av när det gäller fysiska problem och eteriska oljor. Eleven skulle ta fram flera egna fysiska obehag som de ville ha hjälp med innan vi träffade. När vi träffades så tränade vi på hur man använder olika metoder för att plocka fram rätt eterisk olja för diverse sjukdomar och obehag. Hela denna period gick i det fysiska tecknet. Jag lärde ut om doseringar, tekniker och blandningar för kroppen och hur vi använder eteriska oljor för att förebygga, behandla och reparera fysisk ohälsa. Spännande och stundvis utmanande då det hela låg på en mycket praktisk och ickekänslosam nivå. Eleverna fick blanda till egna recept och produkter som skulle användas under perioden och sedan hemma. Intressant och mycket bra resultat redan på plats måste jag säga. 

Period 4: Känslor, psyke och själens sjö. Mediation, introspektion, att resa inåt.
Redan innan den sista träffen så skulle alla fundera på hur vi mådde rent känslomässigt, andligt och själsligt. Var vi befann oss i livet just nu, vad vi ville ha hjälp med och stärka upp i oss själva. Vi skulle denna period börja varje morgon med en av mig guidad meditation. Första meditationen var att skapa förståelse för nuläget, andra meditationen var att förstå hur mycket kraft och energi var och en hade, den sista var ett öppet kort för gruppen att bestämma. Alla ville göra en lättare regression, tidigare liv, för att få hjälp med det som behövdes belysas i dagsläget. De tre meditationerna och det som var kvar av det teoretiska materialet av Andlig, Psykisk och Subtil Aromaterapi gav redskap för att blanda mer andliga subtila blandningar till var och en. Mycket fint, spännande och personligt var det denna period.
Vi avslutade perioden vid 15 -tiden med utdelning av diplom, mousserande och choklad. Jag fick ett hängsmycke med Walk in Beauty ingraverat! Så fint och uppskattat!!!


Det var ett härligt år, ett spännande år med underbara kvinnor!
En ny fin grupp är nu halvvägs på sin doftande resa. 
Det är ett privilegium att få dela med mig av mina idag ganska stora kunskaper om de eteriska oljorna till så intresserade, engagerade och kloka kvinnor. Män är välkomna!!! 
Jag har genom åren arbetat lika mycket emotionellt, andligt och känslomässigt som fysiskt med dessa rara skatter och förenar detta i denna utbildning. Det är verkligen med respekt och vördnad både för oljorna och eleverna som jag tacksamt ser fram emot många år till som lärare och medresenär inom denna värld av dofter, mirakel och magi.

Kram
Lena

 

utbildningsinformation


1:årig deltidsutbildning  i Botanisk Aromaterapi, Eteriska oljor och Hydrolater 

Utbildningen är upplagd i seminarieform med föreläsningar på skolan med tillhörande dokumentation samt egna fördjupningsstudier på hemmaplan. Utbildningen är upplagd på 4 studietillfällen med start fredag morgon och avslut söndag eftermiddag med cirka 85 lärarledda timmar.

Våra klasser hålls i små grupper på 8-9  elever.

Utbildningen hålls i våra lokaler på Birkagatan 19, Vasastan, Stockholm.

Utbildningens upplägg:
Vid varje undervisningstillfälle så leder Lena metodiskt dig igenom segment för segment inom Botanisk Aromaterapi. Du följer Lenas berättande genom hennes botaniska språk, pedagogik och erfarenhet inom denna värld av eteriska oljor och hydrolater som vi ofta kallar Aromaterapi. Vår dokumentation som du får på plats bildar den teoretiska grunden i vår Botaniska Pedagogik och tillsammans med dina egna anteckningar så formar vi fram din väg, ditt liv och din personliga relation med eteriska oljor och hydrolater. Nu och för all framtid.
 

Du kommer att få lära dig om dofter, olika metoder att använda eteriska oljor på, att det här är en livsstil
som kan användas till väldigt mycket i vår vardag. 

Vi går igenom mängder av eteriska oljor, deras botaniska ursprung, familjer, släkten och arter samt metoder hur man använder eteriska oljor och hydrolater.

Men framförallt är det doften som är i centrum! 

Utbildningens innehåll:
Följande delar ingår i utbildningen och plockas in i utbildningens olika segment av Lena på ett pedagogiskt och lärorikt sätt.

Historia – dofterna genom historien
Nutid – aromaterapins olika discipliner och inriktningar
Eteriska oljor – e.o, absoluter, resinoider, enfleurage, attar, otto, citrus
Hydrolater – ursprung, utvinning, effekter och metoder
Olfactory/Doftsinnet – om doftsinnet, hjärnan, påverkan från sinnena.
Korsschema – metod att ta fram eteriska oljor genom ett schema
Doftschema – metod att lära sig och känna igen doftfragment i en eterisk olja
Topp/mellan/bas – en parfymterminologi med intressant koppling till fysiologi
Doftnoter – blommig, kryddig, kamfer, grön, jordig är några doftnoter 
Kontraindikationer – effekter från eteriska oljor som inte är önskvärda
Kundkort – aromaterapeutisk samtals- och kundkortsmetodik 
Kemi – eteriska oljors sammansättning, hydrolaters sammansättning
Botanik – ursprung, familj, släkt, art, geografisk tillhörighet.
Medicin - historisk och nutida användning av eteriska oljor inom skolmedicinen.
Skönhet – användandet av eteriska oljor då och nu för huden, håret, kroppen
Mat – eteriska oljor i mat, dryck och sötsaker. Vi smakar, dricker och provar.
Parfym – historiska parfymer och metoder, vi skapar egna nutida parfymer.
Psykologi – eteriska oljors påverkan på psyket, dåtid och nutid samt forskning.
Miljö/socialt/hemmet – eteriska oljor plats och verkan i olika miljöer.
Kurslitteratur: 
Litteratur ingår samt allt material som används under utbildningen på skolan.
Du får med dig blandningar, synergier, parfymer och annat doftande hem, plus material att arbeta med hemma mellan kurstillfällena. 


Förkunskaper: 

Att du vet vad en eterisk olja är, att du haft någon tidigare erfarenhet av och med eteriska oljor, privat eller
yrkesmässigt spelar ingen roll.

Diplomering:
Diplomering sker efter genomförd utbildning, med feedback på instuderingsfrågor samt att eleven haft full närvaro och fullgjort sig utbildningen.

Anmälan & betalning:
Anmäl ditt intresse via menyn och sedan återkopplar vi och har en dialog för att verkligen fastslå att detta är rätt utbildning. Därefter sker en bindande anmälan och eleven väljer betalningsalternativ. Vi fakturerar privatpersoner och företag.


Vid bindande anmälan betalas en avgift in på 1500 kr, som sen dras av på resterande utbildningskostnad.

Kostnad 20 000 SEK inkl. moms.
Inklusive anmälningsavgift på 1500 SEK. inkl. moms. 

Betalningsalternativ:
Betala 20 000 kr upplagt på en faktura. 
Betala 10 000 kr upplagt på två fakturor.
Betala 5 000 kr upplagt på 4 fakturor.
                                                                    
Utbildningsplats:
Lena Losciales Skola & Butik
Birkagatan 19,Vasastan
Stockholm
                                                                                                                                                                                     
Huvudlärare:
Lena Losciale

Tider
Fredag till söndag 
kl: 09.00 – 16.15Datum 2017 
Februari      24 - 26
Maj            26 - 28
Augusti      25 - 27
November   25 - 26